Header
LEAVING SWEDEN FOR USA JANUARY 31, FOLLOW ME ON MY ADVENTURE.

Vardag, Skriva, Naturfoto

Om du någon gång ser någonting som inte ska vara där, bli inte rädd då. Det är inget farligt, du är bara mottaglig för den andra sidan. Sa min morfar till mig någon gång för länge sedan.

Helt ärligt talat så tror jag väldigt mycket på det övernaturliga, på andar och allt sådant. Men jag skulle nog inte kalla mig själv mottaglig, även fast jag vart med om en del riktigt konstiga, oförklarliga saker. För någon helg sedan tillexempelt, var då jag senast var med om någonting otroligt obehagligt och denna upplevelse delade jag tillsammans med min utbildnings klass.

Vi är fem stycken tjejer plus våran lärare som några helger i månaden ses för att gå igenom nästa block i hundinstruktörs utbildningen som vi går tillsammans. Vi lyssnar på föreläsningar, håller egna föreläsningar, diskuterar, lär oss olika praktiska övningar och gör, ja allt annat vad gäller hunden egentligen. Lokalen som vi spenderar helgerna i är i källaren av ett hunddagis, mitt i Kungsholmen. Det är faktiskt väldigt mysigt och jag trivs otroligt bra i vår lilla "klass".

Men så senast, så sitter vi som i en liten ring runt bordet med ansikterna mot projektorn och ryggen mot trappen som går upp till markplan och pratar om hundfoder. Trappan upp till markplan är en sådan där brandstege som går i en halv snurr uppåt. Vi kan dessutom ganska tydligt höra när hissen snett ovanför oss åker upp och ner och det är inga konstigheter att det bullrar ifrån vägen som ligger snett över oss. Men så hörde vi, eller ja - Jag och Ellen, som satt bredvid mig, hörde en tydlig knackning (dörren som leder ut till gatan och är på markplan är låst under våra timmar i lokalen) som kom uppifrån, vi mötte varandras blickar, fnissade lite sedan återgick vi till att lägga all koncentration på föreläsningen igen. Det verkade inte som att någon annan än vi och Kai, en annan "klasskompis" hund, märkte av knackningen..
Några minuter senare så hör vi att någon gå neråt brandtrappan, ni vet det där typiskt klumpiga, metalliska, bullrande ljudet som kommer ifrån när ett par tunga skor går neråt?

Från där vi sitter så ser vi inte heller "toppen" utav trappan. Jag märker även nu att det faktiskt inte bara är jag och Ellen som hör detta, utan jag ser att även vår lärare reagerar på ljudet. Och ner från trappan kommer, ingen...

Det mest obehagliga var nog att jag kände den där kalla känslan som folk pratar om att man känner när det finns någonting i rummet, som inte hör hemma där och jag tror faktiskt inte jag var ensam om det. Jag såg mina "klasskompisar" stänga igen tjocktröjorna och sätta på sig mössorna. Vi sa ingenting om det till varandra, utan fokuserade på det som visades i projektorn och lyssnade på det som vår lärare berättade om. Men jag är ganska säker på att vi alla kände samma obehagliga känsla krypa igenom kroppen.

Resten utav dagen så hörde vi alla möjliga ljud, ljud från folk som promenerade och pratade med varandra, ljud från bilar som far iväg längst gatan, hissen som åkte upp och ner och garagedörrar som öppnades och stängdes. Alla ljud kom utifrån lokalen och inget lät som det vi hört i trappen tidigare under dagen..

Det här är bara en utav mina historier och faktiskt en ganska "lugn" sådan..
Har ni vart med om någonting övernaturligt ? Tell me all about it!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments