Header
LEAVING SWEDEN FOR USA JANUARY 31, FOLLOW ME ON MY ADVENTURE.

Hiking, Naturfoto

Hej hörni!
Hoppas ni har haft en underbar helg.

Vi är iallafall hemma efter en weekend i fjället, denna gång blev det som sagt ett besök upp på Helagsfjället och till Helags fjällstation. Istället för att ta den "vanliga" vägen från Kläppens parkering till Helags fjällstation så valde vi att gå skoterleden upp istället, eftersom att jag aldrig vart på Helags förut fick jag ett hett tips utav en kompis om att skoterleden skulle ta oss genom vackrare landskap - Vilket var helt sant, tillbaka till parkeringen gick vi nämligen den "vanliga" vägen och den var inte alls lika fin och trevlig att gå om jag får säga det själv. Så efter 13km vandring så nådde vi Helags fjällstation runt 22 på kvällen, vi checkade in, åt middag, skålade i bubbel och gick och la oss för att samla krafter till morgondagen. Vi hade så himla tur med vädret hela helgen också, det var så fantastiskt.

Det var så underbart vackert och det var så kul att dela denna resa med inte bara P, utan med Jossan och Sara också!


Välförtjänta & välbehövliga pauser är guldvärd med dessa otroliga bergs utsikter.

Så himla mysig fjällstation, verkligen. Det kändes otroligt onödigt att vi bar på så mycket grejer som inte behövdes användas - Eftersom att Helags fjällstation har kök & våra sängar var bäddade (även fast vi inte beställt detta).
Men det är inte så lätt att veta allting då många fjällstationer fungerar olika, men nu vet vi vad som ska packas ner och ine tills nästa gång. För övrigt så tycker jag att Helags fjällstation var supermysigt och det kändes som en lugn & härlig atmosfär. (Saltoloukta är dock fortfarande min favori).

Här bodde vi, i ett rum med två våningsängar. Supermysigt!

Bilden är taget från vårt sovrum innan vi gick och la oss.

Vi hann ej upp på toppen denna helg, det blir nästa gång vi hälsar på i Helags istället. För Helags fjället och Helags fjällstation är garanterat värt fler besök i framtiden.

Alltså, att dela en sånhär upplevelse med inte bara sin pojkvän, utan även med nära vänner är så himla, himla lyxigt!


Jag ska försöka klippa ihop en video senare idag eller imorgon som en sammafattning utav resan som ni kan ta del utav och förhoppningsvis även inspireras utav lite grann.

Tills dess så får ni ha en trevlig kväll, nu ska jag dammsuga hela huset och städa iordning badrummet plus fixa med tvätten och när P kommer hem ska vi kolla på Game of Thrones, woho! Puss!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Naturfoto

Hej på er godingar!

Igår förmiddags spenderade jag lite kvalitetstid i skogen tillsammans med Maggie, min kamera, en flaska saft och lite gifflar.

Kvällen innan hade jag nämligen fått lite inspiration till att fota lite i skogen och som alltid när jag beger mig ut på "foto-äventyr" så har jag med mig Maggie (för hon har så mycket lättare att koppla av en längre tid i skogen än vad Lindsey har) och lite go-fika, som min morfar brukar säga, haha.

Jag älskar denna delen utav skogen som ligger en bit bakom vårt hus, marken är klädd utav mossa och granarna är höga och många.

Nu ska jag faktiskt börja packa lite, för imorgon bär det av till Helagsfjället tillsammans med P, Sara och Jossan. Jag är sjukt taggad, jag har aldrig tidigare besökt Helagsfjället och vad är roligare än att upptäcka och utforska nya platser? Kanske så kommer jag hem med ännu ett guldkorn att lägga till på min lista med favorit platser.

Dessutom så är jag i full gång att planera inför min födelsedag som är i början utav November, jag vill ju fira den tillsammans med några kära vänner i fjällen, det hade ju vart den ultimata födelsedagen. Men mer om det senare, det är ju trots allt ett tag fram tills dess..
Ha det så himla bra nu i helgen så hörs vi igen på Söndag eller på Måndag.


Likes

Comments